SFR JUGOSLAVIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pretraľnik
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Prodavac Tita i Karadžićev jatak
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyned kol 15, 2010 4:56 am by sfrjugoslavija

» Vode Tito i Tesla
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyned kol 15, 2010 4:50 am by sfrjugoslavija

» Oslobođena Titova imovina
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyned kol 15, 2010 4:42 am by sfrjugoslavija

» Kralj Petar i Tito zajedno u parlamentu
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyned kol 15, 2010 4:30 am by sfrjugoslavija

» Tito u stolarskoj radnji
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyned kol 15, 2010 4:22 am by sfrjugoslavija

» Jovanka Broz: Ja sam obespravljen čovek
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyned kol 15, 2010 4:17 am by sfrjugoslavija

» Sećanje na Josipa Broza
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyned kol 15, 2010 4:12 am by sfrjugoslavija

» Ključ u bravu muzeju "Bitke na Neretvi"
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptyuto kol 03, 2010 5:18 am by sfrjugoslavija

» U Kumrovcu srušen Titov spomenik
Prodavac Tita i Karadžićev jatak Emptysub srp 17, 2010 3:30 am by sfrjugoslavija

Navigation
 Portal
 Index
 Mitglieder
 Profil
 FAQ
 Suchen
Partner
free forum

Prodavac Tita i Karadžićev jatak

Go down

15082010

Postaj 

Prodavac Tita i Karadžićev jatak Empty Prodavac Tita i Karadžićev jatak
Prodavac Tita i Karadžićev jatak

[You must be registered and logged in to see this image.]
Slika:SFR Jugoslavija


Prodavac Tita i Karadžićev jatak
Vojo Topalović, predratni savetnik za informisanje u Predsedništvu BiH i predratni i ratni predsednik opštine Rudo, potom ministar vera u Vladi Republike Srpske, a danas predsednik Srpskog prosvetno-kulturnog društva RS, mnogo šta je pregurao tokom svoje 'poprilične' političke karijere. Ipak, poslednjih meseci i dana mora da odgovara na dve posve (ne)obične optužbe. Prva je upućena od strane boraca Prve proleterske brigade i glasi: 'Vojo Topalović je kao predsednik SO Rudo prodao užičkom otpadu veliku bronzanu spomen-bistu Josipa Broza Tita'. Duga, nedavno upućena na stranicama sarajevskog lista 'Dnevni avaz', takođe je 'nezgodna': 'Vojo Topalović je jatak Radovana Karadžića i prikuplja novac za njegovo skrivanje'. A kad se svemu doda i stara priča da je Vojov otac svojevremeno skrivao i od partizana čuvao đenerala Dragoljuba-Dražu Mihailovića, pa da u Vojovoj ličnoj karti piše kako stanuje u Rudom, u Ulici Dragoljuba-Draže Mihailovića, eto raznih problema za, i na prvi i na drugi pogled, 'čoveka širokog pogleda, osmeha i velikog duha'.
- Ma, nisam ja prodao Tita. Ja sam te godine bio predsednik opštine Rudo, a Predrag Ostojić je bio direktor Doma kulture kome je pripadala Titova spomen-bista. I, došao Ostojić i pita da li da proda Tita otpadu 'Sinma'. Šta ću, reko’, ako mora. Ostoja kaže mora, trebaju mu pare za plate i, posle kad je Tito otišao, Ostoja je od tih para podelio četiri plate zaposlenima… Sad, eto, čitam da je Tito na užičkom otpadu 'Sinma' i da je Titov unuk zainteresovan za kupovinu… Ja mogu samo da kažem da su svi drugi eksponati iz Muzeja u Rudom sačuvani - kaže Vojo Topalović.A na optužbe 'Avaza' najpre odgovara svojom poslednjom informacijom o mestu boravka Radovana Karadžića.
- Kao i 'Dnevni avaz', iz dobro obaveštenih i pouzdanih izvora znam da je Radovan otišao u Rusiju, gde su ga Rusi stavili u jedan satelit koji kruži oko zemaljske kugle, a najviše se zadržava iznad sarajevske redakcije 'Dnevnog avaza'. Informacija 'Avaza' da sam jatak Radovana Karadžića je tačna, ali je stara osam godina. Međutim, ovde je nešto drugo u pitanju: novine iz Federacije BiH moraju, zbog međunarodnih zadataka, da stalno nešto pišu o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, kako bi se zaboravio Bin Laden i mudžahedini koji se nalaze usred Sarajeva, verovatno i blizu 'Dnevnog avaza'. Oni su u toj priči o jatacima Radovana Karadžića i mestima gde se skuplja novac za Radovana, zaboravili da ženski zatvor u Srbinju nije ženski zatvor, nego Duhovna akademija, da bife 'Zelengora' nije bife nego čuveni hotel u Srbinju, pomešali su i još mnogo šta i na kraju optužili Rudo i Srbinje, najsiromašnije opštine u BiH, da prikupljaju novac za Radovana Karadžića. Mislim da u svim sprovedenim anketama postoje odgovori da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić 90 odsto najpopularnije ličnosti u RS i kad bi se skupljale pare svako od tih 90 odsto ljudi bi častio Radovana i Ratka bar jednu kafu, a to bi bilo milion maraka mesečno. Ali, mislim da to njima ne treba jer oni su u situaciji da spasavaju svoj život, a ne da troše pare. Takođe, mislim da će biti još dosta napisa o Radovanu Karadžiću. Evo, u 'Avazu' piše da je Radovan slavio Srpsku novu godinu na Palama. Neverovatno je da su to kasno saznali i plasirali tu vest tek posle devet dana. Prošli put su pisali kako su Šarović i jedna 'srpska ekipa' išli u Rusiju, ne u zvaničnu posetu, nego da čestitaju krsnu slavu Radovanu Karadiću - kaže Vojo Topalović, tvrdeći usput da se ogranci Al Kaide skrivaju iza devet humanitarnih organizacija u Sarajevu, u čijim prostorijama je CIA pronašla sve moguće planove za napad na Njujork.
- Znači, nije problem Radovan Karadžić. On nije opasnost za Njujork i zapadni svet, nego mudžhedini, a ovi u 'Dnevnom avazu' pokušavaju da objasne suprotno - kaže Topalović u nedavnom razgovoru za 'Blic'.
sfrjugoslavija
sfrjugoslavija
Admin

Anzahl der Beiträge : 47
Anmeldedatum : 11.08.2009

https://sfrj-jugoslavija.forenverzeichnis.com

[Vrh] Go down

Share this post on: reddit
- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.